Kontakta oss

INRIKES

Vänsterpartiet backar från misstroendeförklaringen

Publicerat

den

Foto: Politikerveckan Almedalen

INRIKES Vänsterpartiet går inte vidare med misstroendeförklaringen mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Det meddelade Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt under eftermiddagen.

Det finns ingen grund att lägga misstroendeförklaring mot Eva Nordmark och därför tänker Vänsterpartiet inte lägga fram någon sådan i morgon. Det beskedet gav Jonas Sjöstedt under Vänsterpartiets presskonferens. Vänsterpartiets besked kommer efter att regeringen med stödpartier gått ut med att man backar från LOV-tvånget när det gäller reformeringen av Arbetsförmedlingen. Regeringen meddelar även att privatiseringen av Arbetsförmedlingen skjuts upp med ett år.

Efter Vänsterpartiet hotade med misstroendeförklaring mot Eva Nordmark (s) stod det klart att Socialdemokraterna med stödpartier inte hade riksdagsmajoritet för att genomföra den nyliberala reformeringen av Arbetsförmedlingen.

”Den senaste veckan har dock gjort tydligt att det finns delar i reformens utformning som behöver ändras för att skapa stöd i riksdagen”, skriver Stefan Löfven i en debattartikel i Aftonbladet.

Aktuellt Fokus kommer återkomma i ämnet.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se