Kontakta oss

INRIKES

Vänsterpartiet öppnar uteslutningsärende mot Amineh Kakabaveh

Publicerat

den

INRIKES Efter åratal av personkonflikter har Vänsterpartiets ledning beslutat att öppna ett uteslutningsärende mot riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh. Beslutet kom klockan 10.00 under onsdagen. Amineh Kakabaveh uppger att hon inte kände till partiets beslut förrän hon läste om det i medierna.

Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler motiverar uteslutningsärendet mot riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh med att hon inte har deltagit i riksdagsarbetet på över ett år.

– Amineh Kakabaveh har inte deltagit i riksdagsgruppens arbete på ett år. Det är ohållbart, säger Etzler i ett pressmeddelande.

Samtidigt finns det uppgifter som tyder på att Amineh Kakabaveh har blivit utsatt för mobbning av V:s riksdagsgrupp, vilket i sin tur ska ha påverkat hennes riksdagsarbete. I början av november förra året startade flera framträdande profiler inom Vänsterpartiet ett internt upprop till stöd för Amineh Kakabaveh. Skälet var för att Amineh ställdes utanför för riksdagsarbetet och inte tilldelades någon utskottsplats. Närmare 200 vänsterpartister skrev under uppropet enligt uppgift.

I december intervjuades Amineh Kakabaveh av Expressen och berättade att hon sjukskriver sig varje tisdag för att undvika riksdagsgruppens obligatoriska veckomöte.

– Men det är klart att man inte vill gå dit om ingen hälsar på en och vänder bort blicken när de ser mig. Sedan finns det säkert de som vill hälsa men som inte vågar göra det inför de andra, sa Amineh Kakabaveh till Expressen.

Aron Etzler anklagar Amineh Kakabaveh för att ljuga, sprida falska nyheter och säger även att hon agerar mot partiets politik.

– Hon sprider falska nyheter, agerar stick i stäv med partiets politik och värderingar och sprider en bild av partiet som inte är sann. Det har sammantaget gjort att förtroendet för henne är slut, säger Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se