Kontakta oss

INRIKES

Malmömoderaterna blånekar – anklagar grannarna för att ljuga

Publicerat

den

Faksimil Hitta.se

MALMÖ   Flera grannar till mordplatsen på Ribersborg berättar om hur moderater utnyttjade gårdagens avrättning för att sprida politisk propaganda. Moderaterna blånekar till uppgifterna men medger att deras medlemmar har varit ute och spridit kampanjmaterial under gårdagen. Enligt Malmömoderaterna är det bara ett sammanträffande.

Strax efter den brutala avrättningen av en 31-årig småbarnsmamma i Malmö igår, försökte Moderaterna i Malmö utnyttja mordet för politiska syften. Vilket observerades av flera grannar till mordplatsen. Nu menar Moderaterna i Malmö att grannarna ljuger. På Twitter bekräftar Malmömoderaterna att moderater var ute och spred kampanjmaterial under gårdagen. Däremot påstår dom att deras medlemmar inte har varit i närheten av mordplatsen. Men är det verkligen så? Aktuellt Fokus bestämde sig för att faktagranska Malmömoderaternas påståenden.

Enligt Moderaterna var det bara ett sammanträffande att deras medlemmar var ute och spred politisk propaganda på Malmös gator igår. Partiet påstår att deras stadsdelsförening i den angränsande Slottsstaden sprider kampanjmaterial varje måndag oavsett årstid. Detta påstående är korrekt. Moderaternas stadsdelsförening har haft detta som tradition sedan länge.

Men Moderaterna påstår även att deras medlemmar inte har varit i närheten av mordplatsen. Vad ”i närheten” betyder är upp till tolkning. Samtidigt som Moderaterna påstår att deras medlemmar inte var i närheten av mordplatsen på Sergels väg på Ribergsborg, medger partiet att deras medlemmar befann sig vid Fridhemstorget. Beroende på var man står vid Fridhemstorget är det bara cirka 200-300 meter till mordplatsen.

Kvar återstår alltså ord mot ord. Kommunikatörerna på Moderaternas kansli påstår att grannarna på Ribersborg ljuger. De som bor vid mordplatsen uppger att det har legat och skräpat kampanjmaterial vid avspärrningarna. Flera grannar oberoende av varandra uppger att dom såg moderater vid avspärrningarna – som ligger drygt 200 meter från platsen där Moderaterna hade sin samlingsplats.