Kontakta oss

NOTISER

Världens främsta omvärldsanalytiker: ”Blir Trump president är mänskligheten i stor fara”

Publicerat

den

USA| Under en föreläsning i West Virginia förra månaden fick världens främsta omvärldsanalytiker frågan om världen riskerar att bli om Donald Trump blir president. Svaret blev att mänskligheten hade befunnit sig i stor fara.

I samband med en föreläsning på Concord University i USA fick Noam Chomsky frågan av vad de långsiktiga konsekvenserna hade kunnat bli om presidentkandidaten Donald Trump lyckas bli USA:s nästa president.

– Först måste vi ställa oss frågan om han menar vad han säger. Jag antar att han menar vad han säger och gör han det så är inte bara vi, utan hela mänskligheten i mycket stor fara.

I sitt utvecklade svar tar han även upp Trumps syn på tortyr och klimatförändringarna och det faktum att Trump har adresserat att han inte vill att USA ska åta sig en klimatvänlig politik.


Världens främsta omvärldsanalytiker

Noam Chomsky är professor vid anrika Massachusetts Institute of Technology, MiT och anses vara en av världens främsta omvärldsanalytiker. Han är känd för att tala klarspråk och att strunta i PK-etablissemanget, något som bland annat har inneburit att han har fått inreseförbud till Israel.

Chomsky som även beskrivs som ”den moderna lingvistikens fader” har påverkat en rad vetenskapsområden som till exempel analytisk filosofi, kognitionsvetenskap, artificiell intelligens, datalogi, logik, matematik och psykologi.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons