Kontakta oss

NOTISER

Gängkriminella får betalt för att inte begå våldsbrott i USA

Publicerat

den

gang
USA | USA är ett land med hög gängkriminalitet som är en konsekvens av kapitalismen. Allt från kriminella MC-gäng till olika förortsgäng. Nu har staden Richmond norr om San Francisco betalat kriminella gängmedlemmar att inte begå nya våldsbrott.

Gängmedlemmen Lonnie Homes var inblandad i flera drive-by där någon skjuts från en bil som kör förbi. Fyra av hans kusiner har dött i skottlossningar. Han själv grips senare med en skarpladdat vapen på sig och döms till fängelse. När han kommer ur fängelset anser staten att risken att Lonnie ska fortsätta med kriminaliteten och döda någon eller själv dödas är så hög att man tog till en speciell åtgärd.

Staden Richmond norr om San Francisco i USA gav honom pengar för att bryta med kriminaliteten. Lonnie Holmes får så mycket som 1 000 dollar i månaden för att inte begå nya vapenbrott, skriver Washington Post.

Enligt initiativtagaren DeVone Boggan är 84 av de 88 unga män som deltagit i miljonsatsningen fortfarande vid liv, och fyra av fem har inte misstänkts för nya vapenbrott. Städer i hela landet försöker nu kopiera Richmonds kontroversiella metoder, som enligt tidiga indikationer visat på en minskad mordfrekvens.

Redaktionen

Fortsätt läsa
Annons