Kontakta oss

KULTUR

Sven Melander: ”Allt var bättre före invandringen”

Publicerat

den

KULTUR| Nu har även Sven Melander gett sig in i invandrings- och flyktingdebatten. I sitt senaste Youtube-klipp slår han ett slag för PK-åsikten att allting var bättre före invandringen.

Sedan en tid tillbaka lägger den kände skådespelaren och komikern Sven Melander upp videoklipp där han talar om sin syn på det mesta. I sitt senast publicerade klipp på Youtube rör han sig på minerad mark då han ger sig rakt in i invandringsdebatten.

När den gamle arbetarsonen från Malmö ska ge sin syn på invandringen gör han det på det sätt han är känd för, nämligen med humor. Trots få visningar har den humoristiska jargongen redan hunnit reta upp borgerliga kommentatorer som vill placera Melander i den så kallade ”åsiktskorridoren”.

Melander inleder med att beskriva hur storslaget Sverige var. Kortfattat lyckas han även beskriva hur bra pensionärerna hade det förr. Se klippet nedan.

Sven Melander är utbildad byggnadsingenjör och journalist av den gamla skolan. Efter att ha arbetat inom kvällspressen fram till 1980 tog han klivet vidare till underhållningsbranschen med filmen Sällskapsresan. Efter sällskapsresan gjorde han även succé som komiker och underhållare i bland annat Nöjesmassakern. Politiskt har Sven Melander alltid stått upp för att han är arbetarvän.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se