Kontakta oss

INRIKES

25 V-avdelningar kräver att V-ledningen agerar: ”Fäll S-regeringen”

Publicerat

den

INRIKES Över 25 lokalavdelningar och en rad lokalpolitiker, distriktsstyrelseledamöter och andra betydelsefulla röster inom Vänsterpartiet kräver att Jonas Sjöstedt ska sänka den sittande S+MP-regeringen. Anledningen är S-hotet mot strejkrätten.

En rad vänsterpartister och V-avdelningar kräver att Vänsterpartiet ska fälla den sittande regeringen. I en debattartikel på Flammans hemsida skriver vänsterpartisterna att V måste visa Sverige att Vänsterpartiet är ett parti som sätter ner foten när svenska löntagares rättigheter hotas. Enligt undertecknarna måste Vänsterpartiet stå upp för demokratin genom handling, inte prat.

Att en fällning skulle kunna innebära nyval är helt och hållet Socialdemokraternas ansvar, menar undertecknarna.

”Vänsterpartiet bör inte värna om allianser med en LO-ledning som säljer ut fackliga fri- och rättigheter bakom medlemmarnas ryggar – Vänsterpartiet bör värna om de fackliga fri- och rättigheterna. Låt oss därför visa Sverige att V är ett parti som sätter ner foten när de fackliga fri- och rättigheter befinner sig under hot. Att vi genom handling står upp för demokratin. Därför behöver vi säga till regeringen: Dra tillbaka antistrejklagen eller ta ansvar för en kommande M- KD regering med stöd av SD. Ansvaret vilar på Socialdemokraternas axlar och samvete, inte Vänsterpartiets.”

Bland lokalavdelningarna som skrivit under uppmaningen återfinns bland annat V Malmö, Linköping, Uppsala, Helsingborg, Kalix, Boden, Kristinehamn, Nordmaling, Vännäs, Sundbyberg, Enskede och Angered.

Läs hela debattartikeln på Flamman.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se