Kontakta oss

INRIKES

Demonstration på nationaldagen: ”Sänk bensinskatten eller höj reallönerna!”

Publicerat

den

Foto: Marcus Jönsson Proletären

INRIKES KG Nilssons öppna brev till landsbygdsminister Jennie Nilsson där han kräver att bensinpriset måste ner eller att reallönerna måste höjas, har fått över en miljon visningar, 20 000 delningar och ett massivt stöd från hundratusentals svenskar. Efter den enorma responsen manar dalmasen KG till protester på nationaldagen.

När Aktuellt Fokus får tag i Karl Gustav Nilsson är han glad över den enorma responsen. Men även om han tycker att det häftigt med så mycket stöd så säger han att det är trist att landsbygdsminister Jennie Nillson inte har bemödat sig att ge honom ett svar på det brev han lämnade över till henne då hon besökte hans arbetsplats under sitt besök i Dalarna i veckan.

Hur känns det att över en miljon människor har hörsammat ditt budskap?

– Det känns så häftigt att det har fått så mycket respons och att folk känner igen sig i det jag säger. Men jag blir lite förbannad över att landsbygdsministern inte har gett nån reaktion överhuvudtaget på den här viktiga frågan, säger KG Nilsson när Aktuellt Fokus ringer upp.

Enligt KG Nilsson är det helt uppenbart att regeringen måste agera. Antingen det eller så kommer den svenska landsbygden ta skada. Priset på drivmedel måste sänkas eller så måste arbetarnas reallöner höjas.

– Att man ska behöva plocka fram kreditkortet och köpa diesel på krita för att ha råd att ta sig till jobbet i slutet av månaden är ju sanslöst.

Manar till stor demonstration på nationaldagen

KG Nilsson har tidigare gjort sig känd för att ha skällt ut Nordeas ägare på storbankens årsstämma och för att ha ställt Wallenberg mot väggen på Investors årsstämma. Nu är siktet inställt på en högljudd tvärpolitisk protest i Stockholm på nationaldagen. Demonstrationen kommer äga rum på Norra Bantorget och kommer gå under parollen, ”För hela Sverige”. Enligt KG Nilsson har man bara två krav.

– Sänk drivmedelspriserna eller höj reallönerna och att de folkvalda ska lyssna på folket! Vi har rätt att få svar när vi ställer frågor, säger han.

– Nu har jag gjort det här, men nu måste vi bli fler som höjer vår röst, avslutar KG Nilsson.

KG Nilsson är slaktare till yrket och sitter i Ludvika kommunfullmäktige där han representerar Kommunistiska Partiet sedan valet 2018. Se KG:s videoklipp här nedan!

Event till den demonstrationen kommande demonstrationen finner du här.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se