Kontakta oss

OPINION

40 miljarder till EU? Nej tack – satsa på välfärden istället

Publicerat

den

OPINION Enligt insändarskribenten bör Sverige lämna EU och satsa den årliga medlemsavgiften på utlandsbistånd och inhemsk välfärd.

Svenska politiker har skrivit in EU-medlemskapet i grundlagen, vilket innebär att det krävs två mandatperioders majoriteter för att ändra beslutet, innan man ens kan påbörja sitt utträde. Sverige ska gå ut ur och lämna EU eftersom medlemskapet kostar Sverige 40 miljarder kronor varje år. Det är bättre att satsa dessa pengar på fattiga länder samt skola, vård och omsorg i Sverige.

Politikerna i Sverige måste våga utlysa nyval om EU, för de vet att svenska folket skulle rösta nej till EU vid en ny folkomröstning. När Sverige röstade ja till EU var unionen något helt annat än den är i dag.

Wallström varnar för Brexit eftersom ett sammanfallande EU kan innebära en katastrof för politikerlönerna i hela unionen. Jimmie Åkesson säger att EU har blivit ett monster.

Det vi ska arbeta för är att svenska folket själva ska bestämma vilka lagar och regler som ska gälla i Sverige. Vi måste stoppa maktöverföringen till Bryssel och bryta trenden där unionen gått från mellanstatligt samarbete mot allt mer överstatlighet och federalism. Svenska folket måste få ta ställning till det EU som vuxit fram i en ny folkomröstning.

Fler länder bör följa Storbritannien

Min förhoppning är att fler länder, även Sverige, på sikt kommer att följa Storbritanniens väg och kräva att makten flyttas tillbaka till de enskilda länderna. Och om detta inte sker bör länder överväga att lämna unionen innan EU har blivit den fullskaliga federation vissa vill skapa. Handel och samarbete är en självklarhet, men utan politisk överstatlighet.

EU vill ta makten ifrån så många områden som möjligt ifrån de enskilda länderna. På så sätt förlorar människor möjligheten att kunna påverka sina liv, sin egen vardag och sitt eget lands framtid.
Swexit, ja tack!

Ulrik Petersson
redaktionen@aktuelltfokus.se