Kontakta oss

INRIKES

Vänsterpartiet startar jourtelefon för missnöjda och chockade socialdemokrater

Publicerat

den

INRIKES Efter Stefan Löfvens besked att Socialdemokraterna ska införa en ny flyktingpolitik jämförs den nya S-politiken med Sverigedemokraternas flyktingmotstånd. Nu hånas Socialdemokraterna av vänsterpartister runt omkring i landet.

”Jourtelefon för chockade socialdemokrater” är namnet på en rad event som har ploppat upp på Facebook det senaste dygnet. Initiativtagarna är i samtliga fall vänsterpartistiska lokalavdelningar. En av lokalavdelningarna är Vänsterpartiet i Falun som skriver att de känner djup sympati med alla socialdemokrater i Falun och Dalarna som är bestörta över Socialdemokraternas nya flyktingpolitik. Som lite extra salt i såret har Vänsterpartiet även bifogat telefonnumret till den lokala V-avdelningen samtidigt som de skriver att det finns ett alternativ för de som vill gå med i riksdagens enda socialistiska parti.

”Vi känner djup sympati med alla socialdemokrater i Falun och Dalarna som idag är bestörta och ledsna över Löfvéns besked om en inhuman flyktingpolitik där inte ens barns rättigheter tas tillvara. Det finns ett alternativ för er socialdemokrater som fortfarande tror på internationell solidaritet!

Vi har startat en jourtelefon för er som behöver någon att prata med eller vill gå med i riksdagens enda riktiga socialistiska parti. Ring akutinsatt jourtelefon: 023-292 51”

Vänsterpartiet i Falun är långt ifrån ensamma om idén med jourtelefon. Även Vänsterpartiet i Malmö och Strängnäs med flera kommuner ska ha hakat på. Om det har gett någon effekt är svårt att säga men en glad Jonas Sjöstedt konstaterar att partiet har vuxit med drygt 500 medlemmar den senaste veckan.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se