Kontakta oss

UTRIKES

Aktivistvideo från massaktionen mot Vattenfall – Tusentals miljövänner protesterar mot Miljöpartiet!

Publicerat

den

endegel
TYSKLAND
| Under helgen hölls den tyska massaktionen Ende Gelände som tvingade Vattenfall att stoppa sin skadliga brunkolsbrytning. Under söndagskvällen summerade aktivister helgens miljökamp med en kortfilm som får en att önska att man hade varit på plats.

Dagen före Ende Gelände skulle inledas uppdaterade Allt Åt Alla Malmö sin Facebooksida med en direktrapport från Tyskland.

”Vi är tillsammans med ca 1500 personer i nordöstra Tyskland och förbereder inför aktionen Ende Gelände. Alla arbetar intensivt med skyddsdräkter, aktionsträningar och all annan logistik som behövs för de beräknade drygt 3000 personer som i helgen ska stänga ner Vattenfalls brunkolsgruva med tillhörande logistik och kraftverk. Stämningen är topp, imorgon sätter vi igång!”

Några 3000 personer blev det inte. Enligt arrangörerna deltog mellan 3500-4000 personer i massaktionen mot Vattensfalls brunkolsbrytning i tyska Welzow-Süd. I aktivistvideon ser man hur en mångfald av människor i vita overaller fullständigt tar över Vattenfalls brunkolsverk för att protestera mot Vattenfall och den svenska S+MP-regeringen. I synnerhet har miljövänner kritiserat Miljöpartiet då de utger sig för att vara ett grönt parti samtidigt som de har gett klartecken till Vattenfalls miljöskadliga brunkolsbrytning.

Se klippet nedan.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se