Kontakta oss

INRIKES

67 000 i riksdagslön – kräver skattebetalda frimärken

Publicerat

den

INRIKES Trots att han tjänar nästan 67 000 kronor i månaden gnäller Moderaternas riksdagsledamot Lars Beckman över att han tvingas betala porto på frimärken. Nu hånas den moderata riksdagsmannen av fattigpensionärer och vanliga arbetare.

Som riksdagsman har Lars Beckman inte bara en lön på 67 900 kronor i månaden, utan även en rad andra förmåner som vanligt folk inte har. För att nämna några har han guldkort på SJ, gratis utlandsresor, gratis taxikostnader, övernattningslägenhet i Stockholms finaste kvarter och en guldkantad fallskärm när han slutar. Trots det gnäller M-riksdagsmannen över att han tvingas betala ett frimärke på 9 kronor.

Det var under lördagen som Lars Beckman började gnälla över att han som Moderat riksdagsledamot tvingas betala porto på frimärken. Idag kostar ett frimärke hela 9 kronor. Enligt Beckman bör han inte betala de 9 kronorna eftersom han är riksdagspolitiker.

I andra partier som exempelvis Vänsterpartiet väljer partierna att ha en budgetpost för brev- och paketkostnader. Det innebär att alla medlemmar som har politiska ärenden kan skicka post bäst de vill utan att det påverkar deras privatekonomi. Varför Moderaterna inte har samma system är för närvarande oklart.

Jämför sig med sjuksyrror

Efter många hån och skratt försvarar Lars Beckman sitt uttalande genom att jämföra sitt jobb som politiker med att jobba som sjuksköterska. Se skärmdump nedan.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se