Kontakta oss

INRIKES

Hanif Bali (M) polisanmäld för mutbrott

Publicerat

den

Faksimil Youtube

INRIKES    Moderata riksdagsledamoten Hanif Bali har polisanmälts för mutbrott. Riksdagsledamoten polisanmäldes efter att han offentligt erbjudit två miljoner kronor C-riksdagsledamoten Helena Lindahl om hon bryter partilinjen och röstar för Ulf Kristersson som Sveriges statsminister.

På måndag ska riksdagen rösta om Ulf Kristersson ska bli Sveriges nästa statsminister. Men som läget ser ut har Kristersson inte de röster som krävs för att kamma hem statsministerposten. Det vänsterliberala blocket har tillsammans 175 mandat mot högerblockets 174. I ett numera raderat inlägg på Twitter uppmuntrar Hanif Bali ”den centerpartist som inte vågar följa sig övertygelse” att rösta på en högerregering.

Som tack för hjälpen till ett eventuellt regeringsskifte utlovar den moderata riksdagsledamoten pengar: ”Vi fick ihop två miljoner på en helg. Hur mycket tror du att Sons of Bali kan få ihop för ett tack till regeringsskifte?”, skrev Hanif Bali i den omtalade tweeten.

Skärmdump från Twitter

Polisanmäld för mutbrott

Efter påverkansförsöket har Hanif Bali blivit polisanmäld för mutbrott. Enligt uppgift har flera personer valt att polisanmäla den moderata riksdagsledamoten det senaste dygnet.

Aktuellt Fokus har pratat med Christer Pilblad som är en av alla som har polisanmält Hanif Bali. Enligt Pilblad spelar det ingen större roll att Hanif Bali påstod att erbjudandet var ett skämt efteråt.
– Jag tycker det borde prövas rättsligt om Hanif Bali har gjort sig skyldig till brott, säger Christer Pilblad och utvecklar resonemanget.

– Låt oss säga att en fotbollsspelare hade gått ut och lovat två miljoner kronor till konkurrenterna i nästa EM-match. Då hade Uefa garanterat agerat direkt. Det hade knappast spelat någon roll om fotbollsspelaren hade påstått att han bara skämtade.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se