Kontakta oss

INRIKES

Högeraktivist: ”Sjukt” att prata med oliktänkande

Publicerat

den

HÖGERN Den kända högeraktivisten, Roger Sahlström, tycker att det är ”sjukt” att prata med politiska motståndare. Det skriver han i en Twitterdiskussion med högeranhängaren ”Tellevinken”

Detta har hänt

Signaturen Pompe eller ”Televinken” som hon också kallar sig, gör ingen hemlighet över att hennes politiska sympatier ligger till höger och att hon vill begränsa invandringen. På mikrobloggen Twitter har hon tusentals följare och debatterar ofta politik. Efter flera, ibland heta, diskussioner med den öppna journalisten, antifascisten och socialisten Loan Sundman beslöt de bägge sig för att ses i verkligheten och diskutera öga mot öga. Trots fundamentalt skilda åsikter blev de bägge vänligt inställda till varandra.

Sjukt att prata med oliktänkande

”Höger eller vänster, är vi inte alla människor?” skrev Pompe på Twitter och berättade att hon och Loan Sundman hade pratat om hur det är att vara mammor. ”Sjukt” blev svaret Roger Sahlström.

Skärmdump från Twitter 3 maj

På Twitter har Roger Sahlström även hotat med att blockera alla som har kontakt med Loan Sundman.

Vem är Roger Sahlström?

Roger Sahlström är en mångårig aktivist i den svenska ytterhögern. Han blev först känd när han tältade i konstnären Lars Vilks trädgärd, då denne var hotad av islamister och hade livvakter från Säpo. Enligt egen utsago sov han i trädgärden för att han skulle skydda Lars Vilks ifall exempelvis Al Qaida skulle slå till.

Som fotograf och skribent på en rad invandrarfientliga sajter var Sahlström en av få öppna medarbetare på före detta Sverigedemokraternas före detta hatsajt Avpixlat. Han har även arbetat med den nazistkopplade tidskriften Nya Tider och SD-sponsrade tidningen Dispatch International och gör frilansjobb åt Sverigedemokraterna.

Roger Sahlström och flera andra nationella högeraktivister har sedan flera år upprepat det falska mantrat att inga partier vill samtala med SD och att det skulle vara odemokratiskt. Men själv anser han alltså att det är ”sjukt” att prata med oliktänkande.

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se