Kontakta oss

INRIKES

Jimmie Åkesson blockade M-riksdagsman efter golfkritik

Publicerat

den

Faksimil Twitter

INRIKES   M-riksdagsmannen kritiserade att Jimmie Åkesson hellre spelade golf än att delta i migrationskommitténs möte. Då blev han blockad av SD-ledaren på Twitter.

”Varför valde sd ledamoten att spela golf istället för att delta i den kommitté han ingår i? Det är faktiskt direkt oansvarigt. Om JÅ inte vill delta i parlamentariskt arbete och spela golf istället hade partiet kunnat utse en annan ledamot istället”, så skrev M-riksdagsmannen Lars Beckman efter att Aftonbladet avslöjat att Jimmie Åkesson valde att delta i en golftävling istället för ett möte om Sveriges framtida flyktingpolitik.

Migrationsmötet hölls den 7 juli och företrädare för samtliga riksdagspartier var med. Sverigedemokraterna representerades av partiledaren Jimmie Åkesson och riksdagsledamoten Jonas Andersson. Åkesson deltog i mötet via länk och såg ut att vara uppkopplad hela tiden. Men enligt tidningen Aftonbladet som har gått igenom mötesprotokollet visar det sig att Jimmie Åkesson samhdigt deltog i en golftävling. Mötet hölls mellan 10–14. 20. Jimmie Åkesson inledde sin golftävling klockan 12.45 enligt resultatlistan på golfklubbens hemsida. Åkesson erkänner att han deltog i golftävlingen men säger till Aftonbladet att han trots det kunde ägna sig åt frågorna som uppstod under migrationskommitténs möte.

Efter att Lars Beckman kritiserade Åkesson offentligt på Twitter valde SD-ledaren att trycka på blockknappen och blockera Lars Beckman på Twitter. Det framgår av en skärmdump som Beckman har publicerat.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se