Kontakta oss

INRIKES

Admin för Springare-gruppen: ”Stå upp mot kriminella invandrare” – Är själv kriminell invandrare

Publicerat

den

RADIKALHÖGERN| Per Sonne Hansen är administratör för den rikskända Facebookgruppen ”Stå upp för Peter Springare”. Enligt egen utsago vill Per Sonne Hansen stå upp för Peter Springare genom att angripa kriminella invandrare. Det är bara ett problem: han är själv en kriminell invandrare.

Per Sonne Hansen är invandrare från Danmark. Hans cv i den kriminella världen har hittills omfattat brott som rån, grov stöld och åtalsunderlåtelse. Sedan han flyttade till Sverige har han även åkt fast för ett stort antal snatterier i butiker i centrala Malmö. Något som har resulterat i fängelsestraff. Enligt den senaste snatteridomen som resulterade i fängelsestraff i juni 2014 skriver Malmö tingsrätt följande:

”Per Hansson ska nu dömas för åtta fall av snatterier, begångna den 31 augusti 2012, den 14 januari 2013, den 18 januari 2013, den 21 januari 2013, den 14 januari 2013 (i tre butiker på Entré i Malmö) och den 17 december 2013. Per Hansen synes sakna arbete och fast adress. Ingenting är känt om hans personliga och sociala förhållan- den som skulle kunna motivera en frivårdspåföljd i form av skyddstillsyn eller visa att en villkorlig dom skulle kunna avhålla honom från fortsatt brottslighet. Med hänsyn till att det är fråga om upprepade fall av snatterier efter att han lagförts flera gånger för samma typ av brott anser tingsrätten att påföljden nu bör bestämmas till fängelse en månad.”

När Aktuellt Fokus går igenom Per Sonne Hansens liv de senaste åren har han även haft kontakt med grovt kriminellt belastade personer från det nazistkopplade gänget Soldiers of Odin, ett nätverk som påstår sig bekämpa brottslighet och skydda svenskar från flyktingar.

Idag är Per Sonne Hansen administratör för Facebook-gruppen ”Stå upp för Peter Springare”. När Hansens brottslighet och samröre med organiserade gängkriminella uppmärksammades i gruppen under gårdagen valde Per Sonne Hansen och övriga administratörer att radera kritiska röster.

 

Kallar kritikerna för PK och AFA

I ett långt inlägg i gruppen förnekar Per Sonne Hansen att han ska vara medlem i något MC-gäng. Kritiken mot honom är enligt Hansens mening bara missförstånd och kritikerna jämför han med den radikala vänstergruppen AFA.

”vad en massa afa och pk idioter skriver om mig som person hade jag faktiskt hoppats på ni hade begripit är för att skada inte bara mig utan hela gruppen”

Flera av kritikerna i Peter Springare-gruppen är däremot inte radikala vänsteraktivister från AFA. Istället kallar sig flera personer moderatväljare, liberaler och systemkritiker utan partitillhörighet. Mängder av medlemmar har vänt sig mot gruppens relativt öppna rasism, våldsuppmaningar och ständiga flöde med reklam för Sverigedemokraterna. Flera medlemmar menar att det är hyckleri att personer bakom den högervridna Facebookgruppen är kriminella när de påstår sig kämpa för ökad trygghet i samhället.

Hyllar kriminellt MC-gäng

När Aktuellt Fokus går igenom Per Sonne Hansens Facebookflöde ser vi att han har gjort reklam för det kriminella MC-gänget Hells Angels sedan flera år tillbaka. Bland vännerna som gillar inläggen ifråga återfinns flera kriminellt belastade personer från Malmös undre värld. Även ett större antal MC-kriminella från Sverige och andra länder återfinns bland Per Sonne Hansens vänner.

 

Per Sonne Hansen hyllar ett av världens största och mest hänsynslösa kriminella.


Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se