Kontakta oss

INRIKES

Här är de misstänkta högerterroristerna!

Publicerat

den

Skärmavbild Facebook

HÖGERVÅLDET Polisen gjorde ett tillslag i en lägenhet i Västra Frölunda under torsdagen förra veckan. Där hittades skjutvapen, knivar och runt tkio kilo sprängmedel. Aktuellt Fokus kan nu avslöja vilka de är.

Stefan Schultz, 48, den äldste av de tre gripna. Innehavare av lägenheten där polisen hittade vapen och sprängmedel samt nazisymboler. Han har tidigare varit engagerad i Soldiers of Odin Göteborg och har även kopplingar till Svenska Motståndsrörelsen (numera Nordiska dito). Han är med i ett antal nationalisthögergrupper på Facebook, där hans inlägg till största delen går ut på att hetsa inför raskrig och insinuera att han också jobbar för det i praktiken. Under häktningsförhandlingen som just nu pågår stod det klart att Schultz erkänner brott av normalgraden när det avseende brott mot lagen mot brandfarliga och explosiva varor samt brott mot vapenlagen, enligt GP. Schultz säger sig ha godtagbara skäl att bryta mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han nekar till att han skulle vara associerad med NMR. Hans engagemang ligger flera år tillbaka i tiden, menar han. Här nedan ser du skärmavbilder av Schultz inlägg i den offentliga Facebookgruppen Stå Upp För Sverige, postade under 2017:

De två andra gripna:

Man, 31. Är sedan tidigare dömd för ringa narkotikabrott (amfetamin) samt rattfylleri och olovlig körning.

Man, 26. Dömd tillsammans med 4 andra för bland annat grov misshandel av en ung man med invandrarbakgrund 2012. Även dömd för misshandel, olaga hot och narkotikabrott. Släkt med Stefan Schultz.

 

Av de tre är det främst Stefan Schultz som kan kopplas till den organiserade högernationalismen i landet, vilket är anledningen till att vi väljer att inte publicera 31-åringens eller 26-åringens namn. Alla tre män är nu häktade, misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, alternativt grovt brott gällande lagen mot brandfarliga och explosiva varor, samt grovt vapenbrott.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se