Kontakta oss

INRIKES

Högerextremister trollades sönder av Flashback

Publicerat

den

En trollad högerextremist

STOCKHOlM I helgen lyckades ett anonymt Flashback-konto trolla sönder Stockholms högerextremister.

På forumet Flashback har en användare som utger sig för att representera AFA i Göteborg lyckats trolla sönder Stockholms högerextremister. Vem eller vilka som ligger bakom kontot är okänt men precis allt tyder på att det har skapats av någon som velat trolla den nationalistiska högern.

I ett inlägg skriver användaren att AFA skulle riva Karl XII-statyn i Kungsträdgården i Stockholm. Det räckte för att högerextremisterna fullkomligt skulle balla ur på nätet.

Flashbackinlägget började spridas på sociala medier och blev snabbt viralt. Uppmärksamheten ledde till att Viralgranskaren skrev en artikel som förklarade att den planerade ”aktionen” var falsk. Även på Flashback konstaterade majoriteten av användarna att budkaveln från AFA var ett taskigt försök till att trolla högerns så kallade ”sanningssägare”.

Trots det uppenbara gick Stockholms högerextremister alltså på det hela. Under gårdagen valde ett gäng nationalister att ta på sig landslagskläder, skyddsvästar och svenska flaggan för att bege sig till den omtalade statyn. När det stod klart att AFA inte ska nationalisterna, enligt den SD-kritiska sajten ”Inte rasist men” stannat kvar på platsen och druckit öl. Polisen fanns på plats för att se till att de så kallade ”Sverigevännerna” inte skulle spåra ur. I efterhand de lättlurade nationalisterna blivit veckans garv på nätet.

Nedan följer ett axplock över de närvarande kämparna som blev grundlurade av ett Flashback-inlägg.

 

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se