Kontakta oss

NOTISER

Granskning: Sverigedemokraterna gav 130 000 till rikskänd rasideolog

Publicerat

den


INRIKES
| I den grova ekobrottshärvan kring Sverigedemokraterna framkommer det att Sverigedemokraterna har betalat ut över 130 000 kronor till en av Sveriges mest kända rasister och grövsta islamofober.

I den stora förundersökningen har åklagaren valt att gå igenom stora mängder material och räkenskaper. Bland de alla utbelningarna är det större belopp som sticker ut, nämligen en utbetalning till företaget Carlqvist Media. Carlqvist Media tillhör högerjournalisten Ingrid Carlqvist som har gjort sig känd för att sprida rasideologiska och grova islamofobiska uttalanden på nätet.

Totalt rör det sig om 136 500 kronor kronor som har betalats ut av Sverigedemokraternas bolag, Framtid och Samtid AB. Pengarna betalades ut till Ingrid Carlqvist den 23 februari 2012. Samma år som Jimmie Åkesson gick ut och deklarerade att rasister inte hade med partiet att göra för att månaderna senare införa nolltolerans mot rasism.

ingridc2

Känd för sin grova rasism

Ingrid Carlqvist har gjort sig känd för att sprida en mängd rasideologiska teser och grov islamofobi på sociala medier. Något som inte kan ha undgått den styrande SD-trojkan som påstod att partiet inte hade med rasister att göra.

Anser att invandrare har för låg IQ för demokrati

ic1

Sprider den rasideologiska mantrarörelsens budskap

ic2

Sysslar med rasideologiska trollningar

ic3

Anser att muslimer är synonymt med inavel

ic4

Leker religionsexpert på sociala medier

ic5

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se