Kontakta oss

NOTISER

Skrev kritiskt om ökade inkomstklyftor – Fick gatuadressen uthängd av högerlobbyisten Rebecca Uvell

Publicerat

den

uvellheader1

INRIKES| När journalisten skrev en ledarkrönika om högerlobbyisterna som vill dumpa löner och se djupare klyftor i Sverige blev en högerlobbyist kränkt och hängde ut hennes gatuadress för att sen förneka det hela.

uvellblogg1

Skärmdump från Rebecca Uvells blogg.

Journalisten Karin Pettersson skrev en kritisk artikel om Svenskt Näringsliv och deras verkställande direktör, Carola Lemne. Kritiken riktade sig mot Svenskt Näringslivs strävan om större inkomstskillnader och djupare klyftor i Sverige. Dessutom valde Pettersson att kritisera Lemnes lön på 400 000 kronor i månaden med orden, ”Lemne anser att fram¬tidens jobb bland annat skapas genom att man ökar löneskillnaderna på arbetsmarknaden. Själv tjänar hon cirka 400 000 kronor i månaden. Och så finns det folk som säger att klass är överspelat.”.

Karin Petterssons ledarkrönika fick Carola Lemnes högerlobbyisten Rebecca Weidmo Uvell att flyga i taket och bli kränkt på alla stackars rika makthavares vägnar. Såvida de inte är socialdemokrater det vill säga.

I ett inlägg på sin blogg går den kända högerlobbyisten ut och försöker vinna en politisk poäng genom att angripa Aftonbladets oberoende socialdemokrati – något som tidningen för övrigt är helt öppen med. Utöver det försökte Uvell även angripa den kommunistiska ideologin eftersom kommunismen ställer sig emot förtryck och är för jämlikhet och demokrati även när det gäller klass och ekonomi.

Hängde ut gatuadressen och blånekade på Twitter

Högerlobbyisten slutade däremot inte där, i det minst sagt märkliga blogginlägget valde Svenskt Näringslivsrepresentanten även att hänga ut Karin Petterssons make och deras gemensamma gatuadress. Ett tilltag som bland annat kom att kritiseras av journalisten och högerdebattören Hanne Kjöller. På Twitter påpekade Hanne Kjöller det okloka i att hänga ut människors adresser då hotet mot yttrandefriheten och journalister har ökat. Vilket fick Rebecca Weidmo Uvell att blåneka till sin egen text. Under onsdagsmorgonen framkom det att Rebecca Uvell har tagit bort gatuadressen i det kritiserade blogginlägget.

uvelltwitter1

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se