Kontakta oss

KULTUR

15 000 vill att TV4 tar avstånd från Alexander Bard!

Publicerat

den

KULTUR Namninsamlingen uppmanar TV4 att ta avstånd från Alexander Bard. Nu har över 15 000 personer skrivit under uppropet.

Debatten kring Alexander Bard har intensifierats sedan tusentals tittare kräver att TV4 ska ta avstånd från Bard. Bland annat har en namninsamling startats som kräver att TV4 ska bryta med den före detta artisten, numera liberala profilen. Som skäl anger man bland annat Alexander Bards kränkande språkbruk mot kvinnor och att han tidigare uttryckt en dödsönskan mot Moderaternas Beatrice Ask. Exempelvis har han kallat Gudrun Schyman för ”hora” och sagt att kvinnor från Centern har ”missfosterhjärnor”.

Nu har över 15 000 människor tröttnat på Alexander Bard. Under förmiddagen visade det sig att den aktuella namninsamlingen har fått över 15 080 underskrifter som kräver att TV4 ska ta avstånd från Bard.

I namninsamlingen skriver initiativtagaren bland annat följande: ”Denna namninsamling är en tankeställare för TV4. Vi vill att de ska förstå hur många vi är som inte vill normalisera och legitimera mobbning. Vi vill att TV4 ska ta ställning genom att inte längre ha med Bard i Sveriges bästa sändningstid.”

Häromdagen tog Alexander Bards kontroverser ny fart efter att han hyllade den nazistkopplade extremisten Ingrid Carlqvist.

Ingrid Carlqvist har sedan tidigare gjort sig känd för sin absurda islamofobi och nazistvänliga uttalanden. Hon har även gjort sig känd för att ha försvarat pedofiler och pedofili. I oktober 2015 avslöjades det att Carlqvist finansierats av Sverigedemokraterna.

Källa: Skrivunder.com

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se