Kontakta oss

INRIKES

Alexander Bard medverkar i nynazistisk event i Stockholm

Publicerat

den

HÖGEREXTREMISM Alexander Bard tänker delta i en debatt mot Gustav Kasselstrand från Alternativ För Sverige (AfS) som består av personer som uteslutits från Sverigedemokraterna på grund av fascistkopplingar och extremism. Bakom eventet står en före detta NMR-aktivist som bedrivit krigsförberedelser i Sydafrika.

Samtalet mellan Alexander Bard och Gustav Kasselstrand arrangeras av ”Palaestra Media”, en youtubekanal som drivs av före detta NMR-aktivisten Jonas Nilsson, som också kommer att moderera evenemanget.

Jonas Nilsson är en av huvudfigurerna i Nordisk Alternativhöger. Han har tidigare varit medlem i den nazistiska terrororganisationen Nordiska Motståndsrörelsen och bedriver kampsportsträningar för högerextremister knutna till den så kallade ”alternativhögern”.

Jonas Nilsson driver bland annat ”boer project”, ett propagandaprojekt om så kallad ”omvänd apartheid” i Sydafrika med syftet att underblåsa rasistiskt våld och etniska motsättningar.

Nilsson är dömd för grov misshandel, påstår sig ha stridit för franska Främlingslegionen och tränat det högerextrema Azovförbandet i Ukraina. Han har bedrivit vapenträning med ”Boerlegionen”, en ”självförsvarsenhet” för vita farmare i Sydafrika.

Biljetterna för arrangemanget säljs via det nazistiska förlaget ”Logik Förlag”, som drivs av före detta ledarna för före detta Nationalsocialistisk Front/Svenskarnas Parti, Stefan Jacobsson och Daniel Höglund. Platsen för evenemanget är ännu inte känd, men klart är att det planeras att ske i centrala Stockholm fredagen den 24 maj.

Skärmdump på reklambanner som florerar på Twitter.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se