Kontakta oss

INRIKES

Alexandra Pascalidou stod upp för undersköterska – Hatanklagas av M-riksdagsman!

Publicerat

den

HÖGERN| Den moderate riksdagsmannen Lars Beckman har återigen hamnat i blåsväder. Den här gången går han till attack mot skådespelerskan Alexandra Pascalidou. Den moderate politikern anklagar henne för att att jobba på SVT samtidigt som hon sprider vänsterhat. Bakgrunden är att Pascalidou länkade till en nyhet på Aktuellt Fokus. Artikeln handlade om att Lars Beckman anklagat undersköterskan Christine, som medverkat i SVT Agenda, för att vara kommunist.

I samband med att Alexandra Pascalidou delade nyheten om Lars Beckmans kommunistanklagelser mot undersköterskan Christine Martina skrev Pascalidou följande: ”Så om en undersköterska kritiserar arbetsvillkor är hon kommunist? Misstänkliggörandets mani. Sluta etikettera”.

Det räckte för att den moderata riksdagsmannen skulle flyga i taket och anklaga skådespelerskan för att sprida vänsterhat. Utöver det likställde han även Aktuellt Fokus med landets ökända hatsajter och skriver att artikeln om honom är falska nyheter. Lars Beckmans falska lögnaktiga beteende fick Aktuellt Fokus-skribenten Kim Fredriksson att ge sig in i debatten. ”Kallar du ditt eget uttalande för fake news? Varför är du en förbannad lögnhals? Så äckligt typiskt moderater”.

Alexandra Pascalidous svar på den moderata riksdagsmannens irrationella utspel blev kyligt. ”Tänk om du tagit reda på att jag jobbar på Göteborgs Stadsteater som dramatiker & skådis. God afton!”

 

Falska nyheter eller ljugande politiker?

Beckmans fake news-anklagelser mot Aktuellt Fokus fick andra människor att reagera.  Twitteranvändaren Mattias Larsson undrade om Aktuellt Fokus skärmdump på Lars Beckmans eget uttalande var att betrakta som felaktigt.  Vilket den moderata riksdagspolitikern inte ville svara på.

Skärmdump från Lars Beckmans Twitterkonto där han kommunistanklagar undersköterskan Christine efter SVT Agenda.

Fredrik Olsson
fredrik.olsson@aktuelltfokus.se