Kontakta oss

INRIKES

Alliansledarna struntar i valresultatet

Publicerat

den

INRIKES Högeralliansen tänker försöka bilda regering även om de har fått mindre röster än S, MP och V. Det uppger Alliansledarna i en debattartikel i Dagens Nyheter.

De fyra Alliansledarna medger att S, V och MP har blivit större än Alliansen. Trots det vill dem inte respektera valresultatet. Enligt Alliansledarna är Alliansen fortfarande största regeringsalternativ även om man har fått mindre riksdagsmandat.

”Blir vi fortsatt något mindre än den sammantagna konstellationen S, V och MP blir en regeringsbildning med Alliansen lika viktig, men naturligtvis mer komplicerad. Vi är förberedda även för en sådan situation. Alliansen är då fortsatt största gemensamma regeringsalternativ.” skriver Alliansledarna på DN Debatt.

I debattartikeln uppger Alliansledarna att de tänker bjuda in statsminister Stefan Löfven till blocköverskridande samtal om regeringsmakten.

”Vi bjuder i dag in Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till samtal. Vi vill bygga en Alliansregering på samarbete över blockgränsen. Sverige behöver en stabil ekonomisk politik och stora, långsiktiga politiska reformer som kräver ett brett parlamentariskt stöd för att kunna genomföras.” skriver Alliansledarna.

Källa: DN.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se