Kontakta oss

UTRIKES

Angel Shot med is

Publicerat

den

UTRIKES Många kvinnor blir utsatta för oönskade inviter och fysisk kontakt av okända män när de är ute på krogen. Andra känner sig otrygga under den första nätdejten. För att råda bot på problemen med män som beter sig som rövhål mot kvinnor har en del uteställen i Kalifornien utvecklat en särskild tjänst för kvinnor som känner sig hotade.

Inne på damtoaletterna på Iberian Restaurant och Patrick Molloy’s bar på Hermosa Beach, Kalifornien, sitter skyltar med instruktioner för kvinnor som inte känner sig säkra med sitt sällskap eller barens andra gäster. För att personalen ska eskortera dig till din bil eller skjuts, beställ en Angel Shot neat. Om du vill att de ringer efter en taxi, beställ en Angel Shot med is. Är situationen allvarlig, beställ en Angel Shot med lime, då ringer personalen polisen.

Strategin är en vidareutveckling av en liknande företeelse i London, där kvinnor uppmuntrades att gå till baren och fråga efter Angela om de befann sig i en hotfull situation. Metoden spreds av kvinnojouren The Lincolnshire Rape Crisis.

Patrick Bastian, ägare till Patrick Molloy’s, berättar för Attn att han hoppas att metoden sprider sig till fler uteställen i området, och samarbetar även med kommunen i frågan.

Sofia Tikkinen
redaktionen@aktuelltfokus.se