Kontakta oss

INRIKES

Annie Lööf vill inte välja mellan Dadgostar och Åkesson

Publicerat

den

INRIKES   Annie Lööf kan inte ge ett rakt svar på om hon föredrag Nooshi Dadgostars jämlikhetslinje eller Jimmie Åkessons fascism. Det framgår i en ny intervju med centerledaren.

Tidigare har Annie Lööf kritiserat Jimmie Åkesson för att han inte kunde ge ett rakt svar på om han föredrar USA:s president Joe Biden eller Rysslands diktator Vladimir Putin. När centerledaren intervjuades av Svenska Dagbladets artikelserie ”Utfrågningen” ställdes hon därför frågan om vem hon föredrar i svenskt politik, Nooshi Dadgostar eller Jimmie Åkesson. Varpå Annie Lööf inte kunde ge ett rakt svar till SvD:s journalist.

Istället för att svara på frågan säger Annie Lööf att Jimmie Åkesson är auktoritär och har fel människosyn, medan hon säger att Vänsterpartiets ekonomiska politik står väldigt långt bort.

– Ställer du frågan utifrån deras perspektiv på människosyn, människovärdet, flyktingpolitiken, deras syn på auktoritära ledare så väljer Jimmie fel sida i stort sett vid varje tillfälle. Men tittar man på den ekonomiska politiken, som är en viktig grundbult i ett regeringssamarbete, så står Vänsterpartiet väldigt långt bort, säger Lööf till SvD.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se