Kontakta oss

INRIKES

Jimmie Åkesson svarslös efter Nooshis välfärdssmäll

Publicerat

den

Faksimil Youtube

INRIKES  Pinsam stämning i söndagens partledardebatt i SVT. Jimmie Åkesson svarslös när Nooshi Dadgostar ställde honom till svars för SD:s rikemanspolitik.

När Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar ställdes mot Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson gick hon till hårt angrepp mot Sverigedemokraternas löftesbrott och att SD vill sänka skatterna för de rikaste samtidigt som välfärden drabbas av enorma underskott.

Försvarade löftesbrottet omedvetet

I valrörelsen lovade Sverigedemokraterna och regeringen att man skulle se till att hushållen fick högkostnadsskydd för elen som skulle vara på plats senast den 1 november. Efter valet kom Sverigedemokraterna och regeringen överens om att strunta i vallöftet. Istället för högkostnadsskydd blir det ett bidrag som man bara kan ansöka om man bor i södra Sverige, tidigast februari nästa år.

När Nooshi Dadgostar tog upp högerpartiernas väljarsvek försvarade Jimmie Åkesson Sverigedemokraterna och regeringens löftesbrott. Löftena Jimmie Åkesson gav för tre månader sedan är enligt SD-ledaren att ”elda på ekonomin” idag.

Svarslös

I debatten tog Dadgostar även upp att Sverigedemokraterna och regeringen bara satsar 13 miljarder på välfärden samtidigt som det behövs 20 miljarder för att upprätthålla välfärdsnivån. Ett skattetapp på sju miljarder som motsvarar över 15 000 välfärdsarbetare. Samtidigt som Sverigedemokraterna och regeringen sänker skatten för högavlönade och rika.

– Vi sänker skatten för sjuka och arbetslösa. Du tycker att vi ska ha lägre skatt, de som tjänar över 50 000. Vi vill istället stötta hushållen, sa Dadgostar.

Då blev Jimmie Åkesson svarslös och kunde inte försvara sin egen politik. Istället anklagade han Nooshi Dadgostar för att inte hålla sig till sanningen.

– Det finns ingen poäng i att debattera med någon som inte kan hållas sig till sanningen vid ett enda ord, sa Åkesson.

Valreklam från SD

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se