Kontakta oss

INRIKES

Ännu en misstänkt våldtäkt i Moderata Ungdomsförbundet

Publicerat

den

HÖGERN Moderaternas ungdomsförbund skakas av ytterligare våldtäkt. Just nu sitter en MUF-medlem 20 års-åldern anhållen för våldtäkt. Våldtäkten ska ha ägt rum i samband med en konferens som Moderata Ungdomsförbundet arrangerat.

I helgen arrangerade några MUF-föreningar en konferens i Vänersborg. I samband med konferensen har en man i 20 års-åldern anhållits misstänkt för våldtäkt. Enligt uppgift ska våldtäkten ägt rum på ett hotellrum. Både offret och den misstänkta våldtäktsmannen är aktiva ungmoderater. Den misstänkta våldtäktsmannen nekar till brott.

Enligt Sveriges Radio kommer det aktuella MUF-distriktet inte längre tillåta alkohol eller hotellövernattningar i samband med deras konferenser. Moderaternas förbundsstyrelse i Västsverige har även meddelat att de fryser alla bidragspengar som går till de inblandade MUF-föreningarna.

Stora problem med våldtäkter

Under året har flera kvinnor slagit larm om våldtäkter och våldtäktsförsök inom Moderata Ungdomsförbundet. MUF:s förbundsledning har varit fullt medvetna om sexbrotten men valt att inte agera. Istället har förbundsledningen försökt tysta ner sexövergreppen inom ungdomsförbundet.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se