Kontakta oss

INRIKES

Högervridna alternativmedier mörkar våldtäktshärvan i Moderata Ungdomsförbundet

Publicerat

den

HÖGERN De högervridna alternativmedierna mörkar den pågående våldtäktshärvan som utspelar sig i Moderata Ungdomsförbundet (MUF). Det står klart efter att Aktuellt Fokus har granskat rapporteringen på Fria Tider, Nyheter Idag, Samhällsnytt och Nya Tider.

Våldtäktshärvan i Moderaternas ungdomsförbundet har hittills lett till flera avslöjanden där det står klart att förbundsledningen aktivt försökt tysta ned sexuella övergrepp. Så sent som för några dagar sedan erkände MUF:s ordförande Benjamin Dousa missförhållandena i ungdomsförbundet. Vilket Aktuellt Fokus rapporterade om här. Hittills har våldtäktshärvan innebur att flera kvinnliga ungmoderater har hoppat av ungdomsförbundet och Moderaterna, bland annat har två distriktsordföranden hoppat av efter att ha blivit utsatta för grova övergrepp.

Aktuellt Fokus har granskat Sveriges fyra största alternativmedier till höger – Fria Tider, Nyheter Idag, Samhällsnytt och Nya Tider och kan bara hitta en enda nyhet som tar upp våldtäkterna i Moderata Ungdomsförbundet. Den nyheten handlade om att MUF-ledaren Benjamin Dousa poserat på bild med en av de moderater som misstänkts för att våldtäkt och var skriven av Egor Putilov på Kent Ekeroths alternativmedia Samhällsnytt.

När det gäller rapporteringen på Fria Tider, Nyheter Idag och Nya Tider så existerar den inte överhuvudtaget. Ingen av dessa tidningar har skrivit en enda rad om den pågående våldtäktshärvan. Källa: Fria Tider, Nyheter Idag, Samhällsnytt och Nya Tider.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se