Kontakta oss

NOTISER

Anonymous verkställer sitt hot mot KKK

Publicerat

den

kkk
USA |Hackerkollektivet Anonymous har verkställt sitt hot mot den kristna och rasistiska organisationen Ku Kux Klan, KKK. I torsdags publicerade Anonymous hundratals namn på KKK medlemmar och organisationens sympatisörer. Anonymous och KKK har legat i konflikt i över ett år.

Anonymous inledde sin kampanj ”Huvor av!” efter att Ku Klux Klan hotade med dödligt våld mot demonstranter inklusive Anonyma medlemmar som gick ut på gatorna i Ferguson, Missouri, efter att en jury beslutat att inte åtala en vit polis som sköt ihjäl Michael Brown , en svart tonåring, i augusti 2014. Anonymous sa att det hade samlat namnen under loppet av det senaste året, med hjälp av en mängd olika sätt allt ifrån att ”intervjua expertkällor” till ”digital spionage” för att få offentligt tillgänglig information. Listan innehåller både medlemmar i KKK och sympatisörer till rasistorganisationen.

Det har cirkulerat en lista med påstådda medlemmar i Ku Kux Klan på nätet de senaste dagarna. Listan är falsk och felaktig. Anonymous tog avstånd ifrån den listan och avfärdade den. Där utpekades flera amerikanska politiker som aktiva i rasistiska KKK. Uthängningen har också fått kritik.

-Lågt hängande frukt, i princip information från den offentliga källa, säger Mark Pitcavage på den högerpolitiska och sionistiska Anti-Defamation League.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Fortsätt läsa
Annons