Kontakta oss

NOTISER

Antifascister fick Soldiers of Odin att ställa in högerextrem gatupatrullering i Malmö

Publicerat

den

MALMÖ | Igår var det tänkt att de högerradikala gatunationalisterna i nätverket Soldiers of Odin skulle premiärpatrullera i Malmö. Men på utsatt tid och samlingsplats dök de aldrig upp. De enda som fanns på plats var en större grupp antifascister.

Med anledning av den planerade gatupatrulleringen gick aktivister från Förbundet Allt Åt Alla Malmö ut med en varning till Malmöborna. Senare under kvällen publicerade Allt Åt Alla Malmö en bild från Soldiers of Odins samlingsplats vid Kronprinsen i Malmö.  Inte en enda ”krigare” dök upp. Istället stod där en större grupp antifascistiska Malmöbor som visade vad de tyckte om högerradikala gatunationalister.

https://www.facebook.com/alltatallamalmo/photos/a.10150911591127381.435689.282899937380/10154012482267381/?type=3&permPage=1

Soldiers of Odin i Malmö har flera kopplingar till både organiserade och oorganiserade SD-vänner och andra högerradikala. Huruvida det kommer bli en gatupatrullerande avdelning återstår att se. Ett 80-tal antifascister ska ha varit på platsen.

Ställde sig utanför HVB-hem
Medlemmar ur Soldiers of odin i grannkommunen Vellinge och Trelleborg har under de senaste dagarna blivit medialt uppmärksammade efter att ha ställt sig utanför ett HVB-hem för flyktingungdomar i skånska Skivarp. Enligt vittnen ska det ha rört sig om ett tio-tal utomstående män med identiska medlemsjackor för den nyuppstartade avdelningen.

Det aktuella HVB-hemmet har sedan tidigare utsatts för flera trakasserier och hot. Bland annat har unga män gett sig på boendet och skrikit nazistiska slagord som till exempel ”Sieg heil”.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se