Kontakta oss

INRIKES

Video: Soldiers of Odins misslyckade nattpatrullering i Uppsala

Publicerat

den

humor01
UPPSALA| Arbetarmakt har släppt ett mindre videoreportage från Soldier of Odins så kallade gatupatrullering i Uppsala i natt. Det högerradikala nätverket hade samlats för att bedriva nattpatrullering. Precis som i Malmö och i Göteborg slutade det hela med ett fiasko.

Det självutnämnda medborgargardet har flera kopplingar till högerradikala grupper i Sverige. Granskningar av nätverket visar att flera medlemmar har blivit dömda för en rad brott. I natt skulle de brottsbelastade ”krigarna” patrullera Uppsalas gator för att enligt egen utsago göra det jobb som polisen inte klarar av. Det slutade däremot med att Soldiers of Odin fick finna sig i att bli hånade och skyddas av ett massivt polisuppbåd.

Antifascistiska aktivister var enligt uppgift mycket påtagliga på Uppsalas gator under natten. Arbetarmakt har släppt ett mindre videoreportage från nattens händelser och där ser man tydligt hur antifascister häcklar det misslyckade medborgargardet. Enligt Arbetarmakt ska häcklingen ha pågått i flera timmar. Något som ledde till att flera medlemmar ur Soldiers of Odin valde att gå hem i förtid med svansen mellan benen.

Se Arbetarmakts video från Facebook nedan.

https://www.facebook.com/arbetarmakt/videos/1030960043631082/
Fick stryk i Göteborg

I Göteborg fick det högerradikala nätverket stryk. Uppretade göteborgare hade börjat gå efter det självutnämnda medborgargardet. Vid Masthuggstorget ska minst en högernationalist ha fått stryk av förbannade göteborgare. Enligt polisen ska det ha rört sig om ett spontant angrepp och inte en planerad antifascistisk aktion.

– De som anmält att de blivit utsatta för brott har uppgett att de tillhör Soldiers of Odin. Folk på gatan ska ha sett dem och konfrontation uppstod, sade Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen region Väst till Aftonbladet.

gillaffb
Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se