Kontakta oss

UTRIKES

Pressen blev för stor – Soldiers of Odin lägger ned i Danmark

Publicerat

den

soodk
DANMARK
| Den danska avdelningen av det högernationalistiska nätverket Soldiers of Odins Danmarksavdelning lägger ned verksamheten. Till danska medier uppger nätverkets talesman Arne Andersen att pressen på dem blev för stor.

Den danska Soldiers of Odin avdelningen växte snabbt och drog till sig en rad personer med kopplingar till gäng i 1 %-sfären och högerradikala nationalister. Den danska avdelningen tros ha haft omkring 150 medlemmar. Anledningen till nedläggningen beror på den våg av negativ publicitet som har omgärdat nätverket den senaste tiden. Gängkriminella och nazister är inte direkt kända för att gå hand i hand med trygghet. Granskningarna av nätverket blev för mycket för den danska ledningen som beslutade om att lägga ned verksamheten under torsdagen.

– Vi brukade mer tid på att förklara att vi inte är rasister än på det som det verkligen handlade om säger talesmannen Arne Andersen till danska Nordvestnyt.

Talesmannen uppger även att flera medlemmar kommer fortsätta ha kontakt med varandra trots den abrupta nedläggningen. Enligt Andersen ska ett nytt försök med gatupatruller vara under uppbyggnad.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se