Kontakta oss

INRIKES

Antirasist lurade skjortan ur Pegida – Sabbade hela demonstrationen

Publicerat

den

INRIKES | Rasistiska Pegida blev lovade en ljudanläggning för att överrösta motdemonstranter. Nu visar det sig att Pegida blev blåsta av en antirasist.

pegida2

Pegida på Facebook. Klicka för större.

I lördags anordnade de antimuslimska rasisterna i Pegida en demonstration i Göteborg. Pegida hade utlovat att använda en ljudanläggning för att överrösta eventuella motdemonstranter i förväg. Samma sak lovade man även i Linköping, men problemet var att de aldrig hade någon ljudanläggning. Nu har det visat sig att personen som lovat Pegida ljudanläggningen i själva verket var en antirasist som lurade skjortan ur rasisterna.

 

Pegida gick ut på sin Facebooksida om varför de inte hade någon ljudanläggning vilket de utlovat. Enligt Pegida är anledningen att personen som lovat att ta med sig ljudanläggningen har ”fegat ur” i sista sekund. Bland kommentarerna i Facebook-uttalandet går däremot en person ut med att det är hen som lurat Pegida. Personen ifråga bifogar även bilder på sms som bevis på att det aldrig har funnits någon ljudanläggning.

pegida3

Desperat? Klicka för större.

Pegida i Sverige har sedan starten misslyckats med det mesta. Redan före sin första demonstration blev det en splittring och det blev två grupper i Sverige. På sina demonstrationer har de lovat att tusentals deltagare skulle sluta upp men i verkligheten har de aldrig varit mer än tio personer på deras demonstrationer. Samtidigt har de mött tusentals motdemonstranter som har dränkt dem i antirasistiska slagord.

Personerna bakom Pegida är Henrik Rönnquist och Annica Herrloff. Demonstrationen i Göteborg var den första utan Herrloff. Enligt uppgift ska det ha blivit interna problem i det antimuslimska luftskeppet då det visat sig att Annica är anhängare av fascistiska Svenskarnas Parti. Sedan tidigare har Henrik Rönnquist även haft middagar med sverigedemokratiska toppar och den förre talesmannen för Nordisk Ungdom, Patrik Forsén.

pegida


Redaktionen

redaktionen@aktuelltfokus.se