Kontakta oss

INRIKES

Aktuellt Fokus intervjuar ”Ljudtroll Pegidasson” – Antirasisten som blåste Pegida

Publicerat

den

pegidasson
INRIKES | Igår rapporterade Aktuellt Fokus om antirasisten som lurade skjortan ur rasistiska Pegida. Idag presenterar vi en exklusiv intervju med det aktuella ”trollet”. Aktuellt Fokus har talat med ”Ljudtroll Pegidasson” – Antirasisten som blåste Pegida.

Antirasister runt om i landet hyllar dig i skrivande stund. Hur känns det?

– Det känns bra. Med ett schysst kontantkort slår man världen med häpnad!

Hur kom du på tanken att blåsa Pegida på deras ljudanläggning?

– Det var egentligen demonstrations-arrangören Vagman själv som gav mig idén. När jag kom i kontakt med honom via Facebook var det han som började skriva om att de behövde en ljudanläggning. Jag hoppade på direkt och sa att jag kände en kille i Göteborg som kunde låna ut.

Ljudtroll Pegidasson uppger därefter hur hen kom i kontakt med arrangören från och att den fiktiva personen hade uppgett att hen skulle dyka upp senare och inte kunde delta i de praktiska detaljerna. Arrangörsgruppen svalde betet med hull och hår och köpte Pegidassons förslag.

– Jag föreslog att jag skulle åka ner till götet och va med i demonstrationen. Men att jag kunde organisera upp en ”kompis” på avstånd som skulle styra upp anläggningen.

Dagarna före demonstrationen är arrangörerna nervösa över att inte ha tillgång till ström till ljudanläggningen. Ljudtroll Pegidasson lugnar arrangörerna och lyckas få Pegidaledningen att tänka på annat.

– När de började beklaga sig över problemet med att fixa el dagarna före manifestationen skrev jag att det inte var några problem, min ”kompis” hade även ett aggregat de kunde få låna.

På en skala mellan 1-10. Hur lättlurade är Henrik Rönnqvist, Dan Park, Christian Vagman och övriga gänget inom Pegida?

– En solklar 10:a. Jag är förvånad själv. Men lite glad över att de ändå har sådan tilltro till sina medmänniskor. Om deras tilltro till andra inte vore så knuten till religion och ursprung så skulle de säkert varit riktigt trevliga människor.

Frågan alla ställer sig. Hur många skrattattacker har det här gett dig?

– Ojoj, jag vet inte. Det svåraste av allt har varit att inte sprida skärmdumpar av diverse konversationer på internet före det hela var klart. Men visst. Jag har haft en del vänner som jag varit tvungen att dela grejer med internt för att ha nån att skratta tillsammans med.

Var det även du som lurade dem i Linköping?

– Det var inte jag som blåste dem i linköping. Tror inte det var troll den gången, men vem vet?

Har du något du vill framföra till Pegida?

– Om jag ska vara lite allvarlig en sekund så är mitt budskap till Pegida att ta sig tid att prata med och kontakta med människor som är muslimer. Muslimhatarna borde prova att testa sin anti-muslimska övertygelse mot verkligheten. Fråga en medmänniska som bekänner sig till islam om det ni undrar över någon gång. Hellre det ibland istället för att enbart läsa teoretiska påståenden om islam och muslimer på nätet. Ni vågar stå och protestera, det är lätt för er. Men vågar ni ställa er öga mot öga med en medmänniska och fråga om det ni undrar över gällande islam och muslimer? Vågar ni lära känna muslimer eller är ni rädda för att det blir svårt att upprätthålla den generaliserande avskyn ni bär på då?

Något sista ord till läsarna?

– Keep on trolling for a free world!

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se