Kontakta oss

INRIKES

Antirasistisk mobilisering: ”Knäpp rasisterna i Almedalen”

Publicerat

den

ALMEDALEN Nazister, sverigedemokrater och rasistiska borgare på ett och samma mingelparty? Ja så kommer det bli under Almedalsveckan i år. Just därför går vi ut med budkavlen: Knäpp rasisterna i Almedalen – medborgarjournalistik mot rasism.

När allt kommer till kritan så vet vi alla att rasister oavsett ideologi trivs med att hata tillsammans. Är det inte borgerliga politiker som delar länkar från fascister så är det SD:are som delar citat från organiserade nazister. Utåt påstår dom att dom står i opposition till varandra. När rampljuset är släckt ser det annorlunda ut. Under Almedalsveckan kommer ytterhögern mötas i verkligheten. Det är då vi knäpper rasisterna och visar allmänheten hur högerns mingelparty ser ut bakom kulisserna.

Medborgarjournalistik mot rasism

Medborgarjournalistik mot rasism är ett enkelt koncept. Men det bygger på delaktighet och att ordet sprids. Allt som krävs är en kamera eller mobilkamera och ett kvickt avtryckarfinger. Tänk på att filmklipp och ofta är minst lika bra som fotografier. Medborgarjournalistik mot rasism är öppet och till för alla. Tillsammans kan vi avslöja, peka ut samband och visa hur rasisterna interagerar.  Något som den så kallade gammelmedian är rätt usel på.

TV4 rapporterar från högerextrema och nazistkopplade ”Folkets demonstration” i Stockholm.

Så här gör du

När du väl ser den rasistiska högern mysa tillsammans under Almedalsveckan så knäpper du rasisterna och skickar bilden eller filmklippet till Aktuellt Fokus. Antingen via Facebook, e-post eller sms. Du bestämmer själv om du vill stoltsera och signera med ditt namn eller om du vill vara anonym. Allt du behöver göra är att hålla ögonen öppna efter rasister i Almedalen och dokumentera de mingelpartyn du skulle råka se.

Aktuellt Fokus kommer ha utsända reportrar på plats i Almedalsområdet. Materialet kommer publiceras dagarna efter Almedalsveckans slut. Facebook-eventet finner du >>här<<. Mer info kommer.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se