Kontakta oss

UTRIKES

Antisocialistisk presidentkandidat nästan bankrutt

Publicerat

den

DEMOKRATERNAS PRIMÄRVAL  Demokraternas tydliga vänstervridning ratas av guvenören och presidentkandidaten. Guvernören har bland annat påstått att partiet aldrig kommer kunna slå Donald Trump om partiet närmar sig socialismen. Nu visar det sig att Hickenloopers egen kampanj går käpp rätt åt helvete.

Guvernör John Hickenlooper har gjort avtryck i Demokraternas primärval genom att lufta högljudd kritik om partiets vänstervridning. Som exempel använde han Demokraternas första livesända debatt för att klanka ner på sina partikamrater.

På Demokraternas delstatskonvent i Kalifornien påstod John Hickenlooper att en demokratisk presidentkandidat inte kan vinna ett nationellt val mot Donald Trump om partiet närmar sig socialismen.

”Om vi vill slå Donald Trump och åstadkomma stora progressiva mål, är socialismen inte svaret. Om vi inte är försiktiga, kommer det sluta med att vi hjälper den värsta presidenten i USA:s historia att bli återvald” sa John Hickenlooper och möttes med kraftiga burop från publiken.

Nu rapporterar sajten Politico om stora problem i John Hickenloopers egen presidentvalskampanj. Enligt Politico har guvernören bara lyckats samla ihop 1 miljon dollar under andra kvartalet, vilket är enormt lite jämfört med exempelvis Bernie Sanders som fick ihop 18 miljoner eller Pete Buttigieg som samlade ihop 24 miljoner. Enligt politiska experter spås den antisocialistiska guvernören få slut på pengar inom uppskattningsvis en månad.

Med anledning av Hickenloopers ekonomiska fiasko har kampanjmedarbetarna redan börjat fly. Enligt uppgift ska flera viktiga anställda vara på väg att lämna kampanjstaben inom kort. Kampanjchefen har redan lämnat.

I en intervju med MSNBC kommenterade Hickenlooper en fråga om sina usla finanser. Enligt guvernören är det svårt att hitta donatorer eftersom han till skillnad från andra kandidater inte lovar fri sjukvård för alla och skuldsanering för studenter. Vilket är socialistiska frågor i USA.

Ville Hattara
redaktionen@aktuelltfokus.se