Kontakta oss

INRIKES

Rebecca Weidmo Uvell fortsätter sprida lögner om Greta Thunberg

Publicerat

den

INRIKES Den borgliga debattören och författaren, Rebecca Weidmo Uvell, påstår att Greta Thunberg håller föreläsningar för 20 000 dollar och hänvisar till ett amerikanskt företag. Nu visar det sig att företaget Weidmo Uvell hänvisar till, försöker kränga föreläsningar med Ingvar Kamprad – ett och ett halvt år efter hans död.

Den 30 juni publicerade Rebecca Weidmo Uvell ett blogginlägg där hon påstår att klimataktivisten Greta Thunberg håller föreläsningar för 20 000 dollar. Som källa hänvisar Weidmo Uvell till företaget AAE Speakers som haft en annonssida där Greta Thunberg förekommer med det aktuella priset.

Efter blogginlägget har Greta Thunberg dementerat att hon skulle ta betalt för att föreläsa. Men det har inte hindrat Rebecca Weidmo Uvell och andra högerprofiler från att fortsätta sprida de felaktiga uppgifterna.

Vägrar erkänna fel

Rebecca Weidmo UveUvell har fått mycket kritik för sitt bristande försök till grävande journalistik. På sin egen Facebooksida har hon censurerat mängder med kritiska kommentarer. Till sitt försvar påstår att hon att hennes Facebooksida är en ”socialistfri zon, för högern”.

Dagen efter hennes kritiserade blogginlägg skrev hon ett nytt inlägg med rubriken ”Naturligtvis har jag rätt”. Där försvarar hon sitt ursprungliga påstående genom att hänvisa till att flera andra kändisar som Arnold Schwarzenegger. har annonser på företaget..

Förutom Greta Thunberg och Arnold Schwarzenegger har AAE Speakers flera tveksamma annonssidor på sin hemsida. Till exempel har företaget en annons där dom säljer föreläsningar med IKEA-grundaren Ingvar Kamprad. Trots att Ingvar Kamprad är död och begraven sedan den 27 januari 2018.

AAE Speakers har nu tagit bort annonsen med Greta Thunberg. Företaget skriver också på sin hemsida att de till skillnad från andra managementföretag inte representerar de personer som har annonser på hemsidan.

Johan Norberg också drabbad

På Twitter har flera påpekat det sjuka med att Weidmo Uvells källa försöker sälja föreläsningar med Ingvar Kamprad. Samtidigt meddelar liberalen Johan Norberg att även han har listats som föreläsare och går att boka för 30-50 000 dollar, trots att han aldrig tidigare har hört talas om AAE Speakers.

 

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se