Kontakta oss

UTRIKES

Alex Jones vill bryta käken av Wall Street-kritikern Bernie Sanders

Publicerat

den

USA| Den världskända konspirationsteoretikern Alex Jones vill bryta käken av Wall Street-kritikern Bernie Sanders. Anledningen är för att Sanders popularitet har kommit att ta stora delar av Amerika med storm. Vilket Alex Jones kopplar samman med kommunismen.

I sitt program Infowars går Jones till hårt angrepp den socialdemokratiska kandidaten Bernie Sanders. Budskapet från Jones är klart, Wall Street-kritikern Sanders popularitet beror inte på USA:s extrema klassamhälle och kapitalistiska förtryck av arbetarklassen – istället skyller han på att väljarna är influerade av Mao Zedong och kommunismen.

Enligt den starkt konservativa högerrösten står Bernie Sanders för ren och skär kommunism och han tror även att Sanders vill förvandla USA till ett nytt Kina.

Bernie Sanders är kritisk mot Wall Street

Den socialdemokratiska Sanders har sedan länge varit kritisk mot det kapitalistiska fulspelet på Wall Street som har sänkt tryggheten för stora delar av USA:s befolkning. Bland annat har han kallat affärsmodellerna på Wall Street för bedrägerier. Förutom att vilja reformera Wall Street-kapitalismen har Bernie Sanders även ställt sig kritisk mot USA:s imperialistiska krigföring. Exempelvis röstade Sanders emot USA:s krig mot Irak. Men att gå från detta till kommunismen som vill se ett avskaffande av klassamhället är steget långt bort.

Världskänd konspirationsteoretiker

Jones är en världskänd konspirationsteoretiker från Dallas i USA. Hans program och idéer når ut till miljontals människor världen över. Budskapen är allt som oftast konspiratoriska och rent politiskt håller argumenten sällan. Exempelvis när han försöker mörka kapitalismens konsekvenser i USA genom att skylla dem på konspiratoriska begrepp som exempelvis ”New world order”.

Se det högerkonservativa psykbrytet nedan.

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se