Kontakta oss

UTRIKES

Bernie Sanders: Dags att vinna klasskriget

Publicerat

den

USA Den politiska temperaturen stiger inför det stundande presidentvalet i USA. Nu går Demokraternas presidentkandidat Bernie Sanders ut och skriver att det är dags för arbetarklassen att vinna det pågående ”klasskriget”.

Till skillnad från Donald Trump ligger inte Bernie Sanders lojalitet hos den rika eliten på Wall Street. Så sent som igår gjorde Sanders ett uttalande där det tydligt framgår att hans lojalitet ligger hos arbetarklassen.

”Om det kommer ske klasskrig i det här landet så är det dags för arbetarklassen att vinna det kriget.”, skriver Bernie Sanders.

En stund efter Sanders twittrade om klasskrig gjorde han ytterligare ett uttalande där han lovar att göra upp med den snuskigt rika miljardärsklassen i USA.

”Klyftan mellan de väldigt rika och alla andra blir större och Trump gör det värre. Som president kommer jag göra det exakt motsatta. Till skillnad från Trump så står jag på samma sida som arbetarna. Och jag tänker ta mig an miljardärsklassen.” skriver Bernie Sanders.

Bernie Sanders är representant för det liberala partiet Demokraterna i delstaten Vermont, men själv kallar han sig för ”demokratisk socialist”. Sett till hans reformpaket är det nästan en kopia av svensk socialdemokrati.

Enligt en opinionsundersökning gjord av CNN i juli rankas Sanders som den näst mest populära kandidaten inom Demokraterna. Med andra ord har Sanders tillräckligt stöd för att kunna väljas till Demokraternas presidentkandidat.

Läs också: Alternativmedier bakom Bernie Sanders framgångar

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se