Kontakta oss

NOTISER

Alternativ högermedia ljög om plundrat tåg

Publicerat

den

x2000
HÖGERMEDIA| Alternativ högermedia har ertappats med att ljuga. Lögnen som har fått stor spridning i sociala medier gjorde gällande att asylsökande flyktingar skulle ha plundrat ett tåg.

Den alternativa högermedian Fria Tider har återigen ertappats med att fara med osanning i sin propagandarapportering kring flyktingkatastrofen i Europa. Enligt Fria Tider skulle flyktingarna ha plundrat ett tåg mellan Malmö och Stockholm. Som källa påstår Fria Tider att en anonym källa inom SJ ska ha bevittnat den påstådda plundringen. Med andra ord, ryktesspridning.

Enligt Fria Tider som även har tydliga kopplingar till ideologiska fascister ska även personalen ha blivit hotade och tvingats låsa in sig själva i en hytt.

Ryktesspridningen plockades sedan upp av Fria Tiders samarbetspartner, Exponerat som spred uppgifterna vidare till en bredare allmänhet.

Exponerat har sedan tidigare ertappats med att tjäna pengar på uthängningar genom att hänga ut människor på sajten och därefter begära pengar för att censurera identiteten. Sajten har även anknytning till en dömd pedofil.

Slås tillbaka av SJ

I tidningen Metro slås den alternativa högermedian tillbaka av Statens Järnvägar. Till Metro säger SJ:s kommunikationsdirektör Monica Berglund att SJ inte har fått in några rapporter om at något liknande ska ha skett.
Facket ska ha undersökt ryktesspridningen för att försäkra sig över att inga arbetskamrater ska ha kommit till skada om ryktena mot all förmodan skulle ha visat sig vara sanna.

– Händer det något allvarligare så får vi reda på det ganska snabbt. Det är ingenting som rapporterats till skyddskommittén, vilket det borde ha gjorts. Vi har inte heller hört något av våra arbetskamrater ute i tågen, säger styrelseordföranden för SEKO SJ, Erik Johannesson till Metro.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se