Kontakta oss

I SAMARBETE MED ETT FÖRETAG

Arbetskläder för kvinnor – Detta ska man tänka på

Publicerat

den

Under det senaste årtiondet har byggbranschen äntligen fått en större kvinnlig närvaro. Således har klädesmärken, arbetare och arbetsgivare varit tvungna att anpassa sig till dessa förändringar. De måste förse kvinnor med professionella, bekväma och hållbara arbetskläder.

Säkerhet kommer först i byggmiljöer, men det är väldigt viktigt att man ska kunna känna sig bekväm och snygg i de kläder man bär en hel arbetsdag också. Följaktligen kommer vi nedan gå igenom vad som definierar bra arbetskläder för kvinnor, där säkerhet och skydd står i fokus. Vår vikt ligger framför allt på arbetsbyxor då det är dessa plagg som slits ut mest under en arbetsdag.

Arbetsbyxor för kvinnor

Kvinnors arbetsbyxor är normalt inget större problem för kvinnor att välja då dimensionerna vanligtvis passar ens vanliga passform. Men man ska fortfarande hitta ett par arbetsbyxor dam som är slitstarka och som sitter bekvämt.

Vi kan starkt rekommendera arbetsbyxa för dam från Engelbert Strauss, då de har ett stort utbud av arbetsbyxor dam av bra material och med snygg passform. Hos Engelbert Strauss hittar man arbetsbyxor till kvinnor med ergonomisk passform, bra rörelsefrihet och väldigt många med både bak- och sidfickor. Byxornas material består vanligtvis av polyamid och bomull eller polyester och bomull. Detta möjliggör högsta komfort och att benen får lov till att luftas.

Ett par funktionella arbetsbyxor kan med fördel också användas i hemmet, exempelvis ute i sin trädgård eller ute i garaget när man donar med ett hemmaprojekt. Eller under vinterhalvåret när man fördriver de kalla dagarna med diverse aktiviteter.

Arbetsjackor för kvinnor

Förutom funktionella, bekväma och snygga arbetsbyxor bör man även tänka på vilken arbetsjacka man bär på arbetsplatsen. Inte minst om man befinner sig utomhus största delen av dygnet. Precis som ens vanliga jacka bör ens arbetsjacka först och främst sitta perfekt. Man vill inte ha något som faller av när man rör på sig. En större passform kan dock användas för att förvara byggmaterial. En kvinnlig arbetsjacka ska inte vara för tight för att man ska kunna röra armarna, det kan leda till att man river sönder den. De flesta arbetsjackor har ett innerfoder av polyester, nylon eller fleece eftersom detta minskar chansen för att man svettas.

Rätt skor är en nödvändighet

Förutom rätt arbetsbyxor och arbetsjacka är det väldigt viktigt att bära rätt skor på arbetsplatsen. Detta för att skydda fötterna mot bland annat solljus, värme, fallande föremål och liknande. Man glömmer nästan hur viktiga ens fötter är för att man ska klara sig. Därför är det så viktigt att bära ett par bra arbetsskor, gärna skor av läder med ett metallhölje vid tårna.

 

Fortsätt läsa
Annons