Kontakta oss

INRIKES

Avpixlat lyfter fram Mona Sahlin som sanningssägare

Publicerat

den

sahlinap

HÖGERMEDIA| Så sent som för några veckor sedan tvingades hon avgå som regeringens ”Samordnare mot våldsbejakande extremism” på grund av nya fiffel och lögnskandaler. Trots det lyfter SD-sajten fram Mona Sahlin som en sanningssägare i sin senaste artikel om Researchgruppen.

I Avpixlats andra del av granskningen av granskarna i Researchgruppen kallar den SD-kopplade sajten Förbundet Allt Åt Alla för extremister. Anledningen är för att förbundet exponerade makteliten med en guidad bussresa till Solsidan i Stockholm. Ett initiativ som kritiserades hårt av högern som anser att arbetarklassen inte ska tillåtas exponera de som lever flott för arbetarklassens pengar.

När Avpixlat ska bevisa sin tes att Allt Åt Alla är extremister lyfter sajten upp storfifflaren Mona Sahlin som sanningsvittne. Avpixlat skriver bland annat: ”Den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism har listat förbundet som ”våldsbejakande extremister”. En av anledningarna är deras aktiva stöd till våldsgrupper på yttersta vänsterkanten.”

För sina läsare mörkar Avpixlat att de använder Mona Sahlin som källa. Istället titulerar de henne endast som ”nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism”. En post som den lögnaktiga före detta S-ledaren tvingades lämna efter en omfattande fiffel- och lögnskandal.

Har mött hård kritik

Redan före den ”nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism” togs i bruk av den förra högerregeringen mötte satsningen kraftig kritik – inte minst från forskare och experter på området.

I praktiken innebär den så kallade samordningen att alla som inte är för representativ demokratiform och marknadsekonomi ska stämplas som extremister. Bland annat har samordnaren uppmanat sociala myndigheter och polisen att övervaka och åsiktsregistrera islamister, högerradikala och socialister oavsett om de är våldsutövande eller ej.

Mona Sahlins roll som nationell samordnare var starkt kritiserad från dess att hon tillträdde tills dess att hennes lögner tvingade bort henne från posten.

Källor: Mona Sahlin: www.aftonbladet.se/kultur/article20414501.ab
Avpixlat: http://unvis.it/avpixlat.info/2016/05/25/avpixlat-granskar-researchgruppen-del-25/

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se