Kontakta oss

INRIKES

Mats Dagerlind förfalskade IRM-intervju i Kent Ekeroths nättidning

Publicerat

den

HÖGERN Avpixlat-ikonen Mats Dagerlind försökte pressa sajten Inte rasist men, med det han själv trodde skulle vara obekväma frågor. Men när IRM gav svar på tal förfalskade han intervjun för att vinkla artikeln till SD:s fördel.

Det var när Dagerlind ville skapa uppståndelse kring IRM:s satirversion av SD:s senaste kampanjfilm som Avpixlat-mannen ringde upp dem för att ställa frågor. I sin artikel har han senare lagt till två stycken frågor som han påstår sig ha ställt. Till Samhällsnytts nackdel visar det sig att IRM spelade in samtalet, och kan således bevisa att Dagerlind blåljög.

Det hela bottnar i att IRM anser att SD:s kampanjfilm är osmaklig, eftersom den, utan hänsyn till drabbades familjer, innehåller filmklipp från terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. De gör således ett satirklipp av filmen varpå Mats Dagerlind anser att IRM:s video är osmaklig eftersom den, utan hänsyn till drabbades familjer, innehåller filmklipp från terrordådet från Drottninggatan. Någonstans slog det alltså slint hos den ökände före detta Avpixlat-grundaren, och pinsamheten i att han faktiskt försökte rädda situationen genom att förfalska intervjun är slående. De pressetiska reglerna fick helt enkelt ta ett steg åt sidan.

Hör inspelningen av intervjun här: https://soundcloud.com/mr-henko/mats-dagerlind-avpixlatsamtiden-forsoker-stalla-irm-mot-vaggen

Emil Tholander
emil.tholander@aktuelltfokus.se