Kontakta oss

INRIKES

Avpixlat mörkade våldsamt upplopp i centrala Stockholm

Publicerat

den

INRIKES| Demonstrationen under parollen ”Stoppa förintelsen av vårt folk” urartade efter att de ”Sverigevänliga” demonstranterna attackerade polisen. I kölvattnet av våldsamheterna visar det sig att den borgerliga alternativsajten Avpixlat har försökt mörka de våldsamma scenerna.

En person fick föras med ambulans till sjukhus och totalt 38 personer greps i samband med demonstrationen. Trots de våldsamma scenerna i Sverige huvudstad visar det sig att högersajten Avpixlat har försökt mörka kravallerna för sina läsare.

Vanligtvis skriver Avpixlat om blåljusrapportering, det vill säga brott och straff. Det har varit sajtsens signum sedan starten. Trots denna image och det faktum att sajten försöker marknadsföra sig som en sajt som rapporterar om verkligheten har Avpixlat inte skrivit en rad om kravallerna.

Oroligheterna började under eftermiddagen i lördags då nazister från Svenska Motståndsrörelsen bedrev en enligt polisen, olaglig demonstration i södra Stockholm. Efter att polisen hade slagit en skyddsring kring nazisterna vände demonstrationsdeltagarna sin aggressivitet mot de närvarande polismännen.

En av nazisterna ska ha skrikit ut order varpå nazisterna ska ha försökt spräcka poliskedjorna. Det märkliga utbrytningsförsöket resulterade i konfrontationer som polisen har rubricerat som våldsamt upplopp. Flera mindre skador ska ha uppstått i samband med upploppet, en person fick föras med ambulans till sjukhus och totalt omhändertogs 38 personer för våldsamt upplopp – samtidigt inte en rad i den borgerliga alternativmedian Avpixlat, en sajt som marknadsför sig med orden, ”den oretuscherade bilden”.

Läs mer om Svenska Motståndsrörelsens kravaller här.
Relaterat: Nazister vandaliserade nattvandrarnas lokal i Kristinehamn

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se