Kontakta oss

INRIKES

Hanif Bali känner sig sårad: ”gör extra ont i magen”

Publicerat

den

INRIKES Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali gav vänstern rätt i den mångåriga kritiken mot Carl Bildt. Då blev han kritiserad av sina partikamrater. Nu uppger Hanif Bali att han är djupt sårad och har fått ont i magen av kritiken.

Under onsdagskvällen bröt Hanif Bali tystnaden om den uppsjö av kritik som riktats mot honom efter utbrottet mot Moderaternas före detta partiledare tillika utrikesminister Carl Bildt. I Balis attack beskrev han Carl Bildt som ”En man som inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiska skeende någonsin”. Det vill säga samma form av vänsterkritik som bland annat Vänsterpartiet har riktat mot Carl Bildt sedan årtionden. I kölvattnet av Balis angrepp står det klart att Moderaterna inte uppskattar intern kritik. Moderaternas partistyrelse har bland annat uppmanat honom att lämna sina uppdrag som suppleant i riksdagens EU-nämnd och arbetsmarknadsutskott.

Efter den hårda interna kritiken har Hanif Bali publicerat ett snyftbrev på sociala medier där han säger sig vara djupt sårad. I det öppna brevet uppger riksdagsledamoten även att kritiken gör ont i magen.

”Det har riktats hård kritik mot mig från partikamrater och mitt uppsåt har ifrågasatts och det sårar mig självklart djupt. Att få höra att man vill sitt parti illa gör extra ont i magen.” skriver Hanif Bali.

Backar och ber om ursäkt

Hanif Bali försöker gärna beskriva sig som en principfast politiker som aldrig backar. I oktober 2017 skrev Bali: “Ha rätt, backa aldrig – ge tillbaka. Det är kanske inte vad samhällsklimatet förtjänar, men det är vad den behöver. Sluta låta dem vinna.”. Men nu backar han alltså ytterligare en gång. I det öppna brevet ber han Carl Bildt om ursäkt.

”Kritik av tidigare förd politik, oavsett hur populär den tidigare politikern har varit är viktigt för att kurskorrigera ett parti. Däremot måste det ske med takt och fingertoppskänsla. Att jag brustit i detta är uppenbart. Jag ber Carl Bildt om ursäkt för hur jag formulerade mig.”, skriver Hanif Bali.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se