Kontakta oss

INRIKES

Jimmie Åkesson kommer ut som opatriotisk i Aftonbladet!

Publicerat

den

jimmieakesson

NYA ELITEN| I en stor intervju med tidningen Aftonbladet förklarar Jimmie Åkesson sin vision inför framtiden. SD-ledaren vill bland annat samarbeta fullt ut med Moderaterna. Ett parti som SD sedan tidigare har kallat för landsförrädare. Han blottlägger även politiska sidor som inte har varit speciellt kända väljarna sedan tidigare.

Med Jimmie Åkessons intervju står det klart att Sverigedemokraternas tidigare bojkott av Aftonbladet är definitivt över. I intervjun tillåts Åkesson utveckla sig kring sina politiska ställningstaganden. SD-ledaren framför även sina drömvisioner för Sverige. Visioner där det tydligt framgår att SD-ledaren inte är patriot. Istället är det konservatism och högerideal som utmärker hans åsikter genom intervjun.

Öppnade dörren för Nato-utredning

När de konservativa högeridealen kommer på tal svarar inte ens SD-ledaren emot när det konstateras att SD har öppnat upp dörren för en förutsättningslös utredning om svenskt medlemsskap i Nato. Ett rakt igenom Sverigefientligt handlande som riskerar att cementera bort den svenska traditionen om neutralitet i internationella konflikter som inte rör Sverige och svenskarna. I intervjun poängterar Jimmie Åkesson dessutom att Sverigedemokraterna har ungefär likadan syn på försvarsfrågor som Moderaterna.

När det gäller partiets ekonomiska politik har partiet försökt skapa bilden av att de är ett parti för arbetarklassen som ställer sig emot makteliten. En bild som inte stämmer enligt Åkesson som säger rakt ut att SD står för en borgerlig politik. Påståendet att partiet skulle ha gjort en högersväng gällande vinster i välfärden och annan resursplundring håller han inte med om alls. Enligt Jimmie Åkesson har partiet stått för den sortens högerpolitik sedan länge.

– Det har vi alltid gjort. Nej, jag tror inte vi har närmat oss dem i någon högre utsträckning. Vi har i vissa avseenden varit ganska lika dem ganska länge säger Jimmie Åkesson till Aftonbladet.

Moderaterna är naturliga samarbetspartners

Beträffande SD-ledarens framtidsvisioner står det klart att han vill att Sverigedemokraterna ska bilda regering med Kristdemokraterna och Moderaterna. Antingen det eller att Moderaterna kan bilda regering med SD som stödparti utanför regering.Huvudsaken är att SD får mer inflytande över rikspolitiken och att socialliberaler och socialdemokrater inte tillåts styra.

Det som står emellan SD-ledaren och hans drömvision är enligt ÅKesson moderatledaren Anna Kinberg Batra. Att Kinberg Batra vill bilda regering med den föråldrade Alliansen innebär att han ser visionen som relativt orealistisk.

– Men däremot är det kanske inte så realistiskt i praktiken eftersom Kinberg Batra fortfarande säger att hon ska regera med Alliansen säger Jimmie Åkesson i intervjun.

Den sammantagna bilden av Jimmie Åkessons intervju i Aftonbladet är att partiet vill att Sverige ska gå en blå framtid till mötes. En framtid där svensk välfärd säljs ut, svenska resurser köps upp av utländska ekonomiska intressen och svenskarna tvingas betala för maktelitens klassamhälle. Bland annat genom sitt stöd för maktelitens frihandelsavtal. Alltså själva motsatsen till en Sverigevänlig framtid.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se