Kontakta oss

NOTISER

Flyktingprofitör vill strunta i gällande regelverk

Publicerat

den

bertkarlssonKAPITALISM| I somras spräckte han gränsen för en halv miljard intjänade kronor på skattebetalarnas bekostnad. Trots det har han inte fått nog av resursplundringen och är ute efter mer – bland annat så pass mycket att han är beredd att ta böter för att få sin vilja igenom.

I samband med att Kungsbacka kommuns handläggning av Bert Karlssons planerade asylboende i Hede har blivit försenat rasar den kända kapitalisten. Till tidningen Kungsbackaposten säger Karlsson att Byggnadsnämndens ordförande saknar förtroende och menar att kommunen borde handlägga ärenden på ett sätt som gynnar Bert Karlssons flyktingprofit.

Vill strunta i reglerna

Då ärendet är försenat anser mångmiljonären att han liksom övriga överklassen inte behöver följa samma regler som vanligt folk. Istället anser han sig ha rätt att strunta i gällande regler.

– Antingen struntar vi i byggnadsnämnden och kör ändå. Men det är en fråga för fastighetsägaren. Jag är beredd att dela på de böter vi får säger Bert Karlsson till Kungsbackaposten.

För mångmiljonärer som lever på resursplundring av skattemedel är eventuella böter ofta en del av affärsverksamheten. Detta eftersom de har råd att bryta mot gällande lagar och regler utan att konsekvenserna blir för kännbara.

Drivit skandalboenden

Tidigare har Bert Karlssons flyktingprofit kantats av skandaler. Trots en omfattande resursplundring av skattemedel har flyktingfamiljer bland annat tvingats stå för sitt eget toalettpapper trots att det ska ingå enligt Migrationsverkets kontrakt. Familjer har även tvingats bo i mögelskadade hus.

Dagens ETC har tidigare rapporterat om trasiga toaletter, högar av skräp och människor som tvingas att bo i källare. Även maten på flera boenden har beskrivits som oätbar.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se