Kontakta oss

INRIKES

Bert Karlsson rasande – Får inte använda sig av ockerhyror

Publicerat

den

SKARAProfithungrige Bert Karlsson vill nu utnyttja studenter för att plundra skattebetalarna på nya skattemiljoner när antalet asylsökande minskar.

Bert Karlsson är rasande när Skara kommun stoppar hans plan på att hyra ut 21 villavagnar till studenter från hästutbildningen på Axevallatravet. Villavagnar där Bert planerade att ta ut ockerhyror. Villavagnarna var ursprungligen menade till att hyras ut till Migrationsverket för flyktingboenden skriver Svt-väst

Berts bolag, Stora Ekebergs resort AB skulle tjänat flera miljoner kronor för hela perioden som är från den första augusti 2017 till den 15 juni 2021.

Den som gapar efter mycke – förlorar hela stycket
Det som gjort Bert Karlsson rasande är att kommunen kräver ett nytt bygglov och en ny detaljplan för vagnarna, eftersom de nu har ett nytt syfte. Men Bert är inte intresserad av att lyssna eller vill följa kommunens regler när han kan tjäna stora summor. Han vill spela efter egna regler som enbart gynnar honom.

Den kommunala bygglovsprocess tar flera månader, och det skulle innebära att kontraktet istället går till Skara sommarland, ett bolag som Bert Karlsson inte längre äger.

Rickard Karlsson
rickard.karlsson@aktuelltfokus.se