Kontakta oss

INRIKES

Bert Karlsson ägde flyktingförläggningar redan under sin tid i NyD

Publicerat

den

HÖGERN| Entrepenören och tidigare partiledaren för Ny demokrati, Bert Karlsson, ska sommarprata i SR. Han har gjort sig känd på sistone för att tjäna grova pengar på flyktingförläggningar runtomkring i Sverige.

I en intervju med nyhetsmagasinet Fokus visar det sig att han redan under sin tid som partiledare för Ny demokrati ägde flyktingförläggningar. ”Jag var inte emot flyktingarna”, säger han i intervjun, ”jag drev flyktingförläggningar redan på den tiden”. Samtidigt menar han att problemet är ”politiker som inte sköter sig”.
Enligt intervjun äger Bert Karlsson totalt 50 anläggningar och hans företag omsatte omkring 400 miljoner kronor år 2015. Han äger även en cateringverksamhet och en matfabrik och planerar att starta sjukvård som endast ska finnas till för de som bor på hans flyktinganläggningar.

Förutom att ha varit partiledare för Ny demokrati har Bert Karlsson även varit skivbolagsdirektör där han ordnade kontrakt för både Carola Häggkvist och det högernationalistiska bandet Ultima Thule.

Läs även:
Ledare: Sverigedemokraterna är Bert Karlssons bästa vän

Nytt rekord för Bert Karlssons flyktingprofit

Bert Karlsson bolag polisanmält av IVO

Kristian Hansen
kristian.hansen@aktuelltfokus.se